Afstand van je hond?

Het kan zo zijn dat u, om welke gebeurtenis/reden dan ook, uw hond niet langer de zorg en aandacht kunt bieden die hij of zij nodig heeft. Als het dier niet bij uw familiekring of bijvoorbeeld vrienden terecht kan en er echt geen andere mogelijkheid of uitweg is dan afstand doen van uw hond, kunnen wij u helpen als dit onze regio betreft (gemeenten Tiel, West-Betuwe, Buren en Neder-Betuwe.).

Wachtlijst

Momenteel hanteren wij een wachtlijst voor afstandshonden. Het is momenteel erg druk in ons asiel en hierdoor hebben wij niet gelijk plek voor elke afstandshond.

Eisen voor u afstand doet

  •  Uw hond moet een gezondheidsverklaring hebben
  • Uw hond moet een geldige enting hebben. Dit zijn hondenziekte, de besmettelijke leverziekte en Parvo
  • Uw hond is bij voorkeur gechipt. Is dat niet zo, dan kunt u dat door ons laten doen.
  • Heeft uw hond medische gebreken waarvoor behandeling noodzakelijk is, dan kunnen wij een extra bijdrage vragen. Blijkt uw hond binnen twee weken na het doen van afstand een aandoening of ziekte te hebben die je niet hebt gemeld, dan bent u aansprakelijk voor de kosten van de noodzakelijke medische behandeling.

Afstandskosten

Als u afstand komt doen betaalt u een bijdrage voor de verzorging van uw dier.

 

Tarieven

Afstand Hond: € 100,-

Chippen (indien nodig): € 22,50

Enten (indien nodig): € 25,00

 

Uw hond wordt bij ons verzorgd door professionele dierverzorgers en staat onder controle van onze dierenartsen (aangesloten bij de Lingehoeve). Ook hanteren wij een non-euthanasiebeleid.